Nedovoľte, aby vám pálenie záhy zhoršilo kvalitu života

Pocit pálenia za hrudnou kosťou a iné netypické symptómy, ako je horká a kyslá chuť v ústach, zápach z úst, pocit cudzieho telesa v krku, významne zhoršujú kvalitu života, pretože ovplyvňujú každodenné aktivity a produktivitu.

Vplyv na fyzickú pohodu

Pacienti, ktorí často trpia pálením záhy sa vyhýbajú už aj menšej fyzickej námahe, ako sú domáce práce, zohýnanie sa, práce v záhrade, športovanie a rôzne koníčky. Mnohí sa vzdajú cvičenia a prejdú na sedavý spôsob života, čo tento problém ešte zhoršuje.

Vplyv na spoločenský život

Rodinné obedy a návštevy reštaurácie vzbudzujú u pacientov so symptómami ochorenia GERD najväčšie obavy. Keďže si musia neustále dávať pozor na to, čo jedia a pijú, často sa vyhýbajú spoločenským podujatiam, kde sa podáva jedlo.  

Čo je to GERD a aké sú príznaky tohto ochorenia?

Takmer 40 % pacientov si myslí, že pálenie záhy ovplyvňuje ich rodinný život. Čiže čas, ktorý strávia so svojimi partnermi a deťmi, je menej kvalitný. 

Vplyv na spánok

U viac ako 60 % pacientov nočné pálenie záhy spôsobuje poruchy spánku, ktoré majú vplyv na ich výkon v práci počas nasledujúceho dňa. Niektorí sa zobúdzajú v noci aj na chronický kašeľ spôsobený refluxom kyslého obsahu žalúdka do pažeráka alebo úst.

Vplyv na produktivitu

Nedostatok spánku, znížená vitalita a obmedzenie aktivít znižujú produktivitu doma aj v práci. Až 33 % pacientov si myslí, že ich symptómy ovplyvňujú ich produktivitu v práci.

Rady, ako si môžete pomôcť sami, nájdete v tomto článku…

Pomôcť si môžete aj voľnopredajným liekom Nolpaza, ktorému najviac dôverujú aj lekári. Odstraňuje príznaky gastroezofageálnej choroby ako je pálenie záhy a reflux. Jedna malá tabletka rieši veľké problémy s pálením záhy. Liek Nolpaza prináša celodennú úľavu od pálenia záhy.

Nolpaza 20 mg, 7 tbl alebo 14 tbl, je voľnopredajný liek na vnútorné použitie. Pred použitím lieku si prečítajte písomnú informáciu pre používateľov, alebo sa poraďte s lekárom, či lekárnikom. Nolpaza obsahuje pantoprazol.

Všetky práva vyhradené. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto